Polsko čeká na důkazy o zavraždění geologa teroristy

Skupina pákistánských teroristů Tehrik-e-Taliban oznámila, že v noci popravila polského geologa, kterého od září držela jako rukojmí. Talibové požadovali propuštění čtyř teroristů z pákistánského vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bazar v Pákistánu

Bazar v Pákistánu | Foto: Martina Hanáčková

Polské velvyslanectví v Islámábádu zatím nepotvrdilo, že teroristé polského inženýra popravili. O půlnoci ale vypršelo ultimátum, které věznitelé dali ke splnění svých podmínek. Polské ministerstvo zahraničí mělo informace, že teroristé ultimátum pravděpodobně prodlouží.

Dopoledne ale vůdce skupiny Tehrik-e-Taliban - oznámil, že k žádné dohodě nedošlo a Polákovi sťali hlavu. Velvyslanectví v Islámábádu zatím čeká na informace od pákistánských úřadů.

V Polsku se mezitím politici začali obviňovat, kdo případ uneseného geologa zanedbal. Premiér Donald Tusk uvedl, že v této situaci prakticky vše závisí na pákistánské straně.

Polský premiér Donald Tusk po návratu z bezpečnostní konference v Mnichově okamžitě zamířil do svého úřadu, aby se dozvěděl nejnovější informace o osudu uneseného polského inženýra.

"Stín naděje zůstává, dokud nezískáme jednoznačné důkazy. Ta naděje ale není velká, protože z Pákistánu přicházejí neoficální potvrzení, že k té tragédii opravdu došlo."

Únosci a teď už zřejmě i vrazi polského geologa odmítají vydat jeho tělo. Stále požadují propuštění svých spolubojovníků z vězení.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme