Hasičům v Austrálii se stále nedaří dostat požáry pod kontrolu

Nejtragičtější požáry v dějinách Austrálie už zabily 130 lidí. Počet obětí se ale podle úřadů může vyšplhat až ke 170. V nejhůře postižených oblastech nacházejí záchranáři v troskách aut a domů další mrtvá těla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lesní požáry v Austrálii

Lesní požáry v Austrálii | Zdroj: ČTK

Navíc - asi desítku velkých požárů hasiči stále nemají pod kontrolou. To potvrzuje i český generální konzul v Sydney Vít Kolář:

"Generální konzulát v Sydney je v kontaktu s policií a hasičskými sbory státu Viktoria. Zatím naštěstí nebyly hlášeny žádné ztráty na životech českých občanů. nicméně počty obětí se neustále zvyšují a nelze vyloučit, že mezi lidmi, které postihl oheň, mohou být například čeští krajané."

Požáry se rozhořely na územích sužovaných dlouhodobým suchem po několikadenním období extrémně vysokých teplot. Nedá se vyloučit, že některé z nich byly založeny úmyslně.

Podle některých hasičů je situace ještě horší než v roce 1983, kdy při ničivých požárech zahynulo v celé Austrálii 75 lidí, z toho 47 ve Viktorii.

Požáry v Austrálii byly i jedním z témat v poledních Ozvěnách dne Radiožurnálu

Milan Kopp, Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme