Polská vláda už ví, kdo zavraždil geologa uneseného v Pákistánu

Polská rozvědka už zjistila totožnost vrahů polského geologa, kterého před dvěma dny zabili islámští teroristé v Pákistánu. Příslušníci hnutí Taliban ale zatím nechtějí vydat jeho tělo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

polský geolog Piotr Stanczak na videonahrávce únosců

polský geolog Piotr Stanczak na videonahrávce únosců | Foto: AFP

Experti potvrdili, že videonahrávka, kterou teroristé předali agentuře Reuters, se vší pravděpodobností zachycuje vraždu polského geologa.

"Páska s nahrávkou bestiální popravy, kterou jsme obdrželi prostřednictvím naší rozvědky, je podle všeho autentická a potvrzuje naše nejhorší obavy," oznámil ministr zahraničí Radoslaw Sikorski.

Ministr spravedlnosti Andrzej Czuma dodal, že vláda už zná totožnost vrahů. "Polská rozvědka překvapivě detailně popsala celou bandu, její vedení a dokonce i příbuzné a známé jejích členů, kteří pracují ve státních strukturách. Hodně lidí totiž se zločinci sympatizuje, a proto se je nepodařilo včas zneškodnit," domnívá se ministr.

Vraždu polského geologa ostře odsoudil také palestinský prezident Mahmúd Abbás, který je dnes v Polsku na oficiální návštěvě.

K tématu si přečtěte také:
Pákistánští teroristé zaslali médiím záznam vraždy polského geologa
Polsko čeká na důkazy o zavraždění geologa teroristy

Martin Dorazín, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme