Spoušť smtící zbraně zřejmě tiskl teenager Malvo

Vyšetřovatelé věří, že washingtonským vrahem je mladší z dvojice nedávno zadržených mužů. Deset zastřelených lidí má podle nich na svědomí nezletilý John Lee Malvo. Obávaný odstřelovač pálil z upraveného automobilu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

John Allen Muhammad

John Allen Muhammad | Zdroj: ČTK

Jak se předpokládalo, sedmnáctiletý Lee Malvo střílel smrtící kulky ze speciálně upraveného starého Chevroletu, který pachatelé podle vyšetřovatelů přeměnili ve vražedný nástroj na kolech. Tvrzení se opírá o výpovědi svědků, videozáznamů z míst činů a dalších důkazů.

Teenager původem z Miami už se k některým činům přiznal. Starší z obávané dvojice vrahů, jedenačtyřicetiletý veterán z války v Perském zálivu John Allen Muhammad kontroloval okolí a měl na starosti nepozorovaný odjezd hned po zásahu oběti.

Nezletilý Malvo bude souzen nejprve ve Virginii, kde mu hrozí i trest smrti. Podle ministra spravedlnosti Johna Ashcrofta si oba pachatelé nejvyšší trest zaslouží.

Miroslav Konvalina, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme