Německá banka Hypo Real Estate dostane další finanční pomoc

Na státní garanci za bankovní úvěry ve výši dalších 10 miliard eur se může těšit německá Hypo Real Estate. Mnichovský hypoteční ústav se už několik měsíců potácí na okraji propasti a "spolykal" finanční pomoc v celkové výši 102 miliard eur. Už několik týdnů se taky diskutuje o zestátnění finančního koncernu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

klienti u přepážky

klienti u přepážky | Foto: Archiv ČRo

Nejnovější garance poskytnutá Zvláštním fondem pro stabilizaci finančního trhu SoFFin, má platit do 12.června. Kromě toho se vedou taky jednání o dlouhodobých opatřeních týkajících se zajištění likvidity ohroženého finančního domu.

V tomto týdnu by měly rovněž konečně začít rozhovory mezi zástupci SoFFinu a americké investiční skupiny J.C.Flowers. Její 25ti procentní podíl v Hypo Real Estate je klíčový pro případné zestátnění finančního koncernu.

Americký investor zatím nejevil ochotu svůj podíl prodat a tak se dokonce začal připravovat mimořádný zákon umožňující vyvlastnění akcionářů soukromých bank. Přijetí této kontroverzní normy ale nakonec možná nebude vůbec zapotřebí.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme