Soud poslal policejního důstojníka z Liberce do vazby

Okresní soud v Liberci uvalil vazbu na vysokého policejního důstojníka. Šéf odboru vnější služby liberecké policie Miroslav Dvořák čelí obvinění z přijímání úplatku, zneužití pravomoci veřejného činitele, neoprávněného nakládání s osobními údaji a porušování služebních povinností. Hrozí mu až osm let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Dvořák

Miroslav Dvořák | Zdroj: ČTK

Dvořák byl od prosince 2003 až do konce loňského roku ředitelem policie na Liberecku. Předtím dělal zástupce policejního ředitele na Českolipsku.

Jak informoval vedoucí liberecké pobočky krajského státního zastupitelství Adam Bašný, soudce na Dvořáka uvalil vazbu, aby nemohl ovlivňovat svědky nebo jiným způsobem mařit vyšetřování. Podle Bašného jde o takzvanou koluzní vazbu, která trvá za běžných okolností nejvýše tři měsíce.

Spolu s Dvořákem zadržela policejní inspekce v pondělí i vedoucího dopravní policie na Liberecku Miroslava Valáška a Miroslava Kučeru z liberecké kriminální policie. Ti jsou vyšetřováni na svobodě.

Jeden nich je trestně stíhaný pro zneužití pravomoci veřejného činitele a neoprávněné nakládání s osobními údaji, za což mu hrozí až pět let vězení. Druhý může jít za zneužití pravomoci veřejného činitele do vězení nejvýše na tři roky.

Přečtěte si také:
Inspekce zadržela tři vysoké důstojníky liberecké policie
S prací policie je spokojen zhruba každý třetí Čech

Martin Hromádka, Hana Albertová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme