V Jeseníkách zemřel snowboardista v lavině

Mladého snowboardistu zasypala v pátek 13. v Jeseníkách lavina. Zemřel na cestě do nemocnice. K sesuvu došlo v oblasti Velkého Kotle. Tedy v místě, kde je zákaz pohybu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velký Kotel, největší lavinový svah Jeseníků

Velký Kotel, největší lavinový svah Jeseníků | Zdroj: ČTK

Pátek 13. Toto datum se hluboce vryje do paměti skupince dobrodruhů, která se v mrazivém počasí, mlze a sněžení vydala sjíždět volný terén. A vydal se do lavinového katastru, do Velké kotliny, kam je zakázaný vstup. Právě tam jeden z nich na sebe strhl lavinu. Osmnáctiletý mladík z Uničova utrpěl mnohočetná zranění. Podlehl jim v sanitce při převozu do nemocnice.

U zásahu byl i náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš: "Byli celkem čtyři, jeden se v mlze a sněžení ztratil a ujel do místa, kde si sám odřízl vrstvu sněhu, která ho strhla a zasypala. Ti tři ostatní měli štěstí, protože byli kousek bokem na kraji lesa, takže byli mimo."

Horská služba důrazně varuje: Mimo značené turistické trasy se nevydávejte! Přečtěte si 10 pravidel pro chování na sjezdových tratích!

Přečtěte si také:
Lyžařská sezóna v Česku má první oběť
Durynskému premiéru hrozí obvinění ze zabití z nedbalosti
Slovenský lyžař zahynul pod lavinou na Malé Fatře
Žena vyproštěná z laviny zemřela v nemocnici
V Krkonoších spadla lavina, záchranáři vyprostili dva turisty
Soud zprostil obžaloby řidiče, o jehož auto se na Ještědu zabila lyžařka

Andrea Švubová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme