Záchranáři našli v Nízkých Tatrách tělo českého turisty

Horská služba v Nízkých Tatrách objevila tělo nezvěstného českého turisty. Muž ležel 50 metrů pod vrcholem Ďurkové a zároveň asi kilometr od neobydlené útulny. Záchranáři teď mrtvého snášejí na základnu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Horská služba

Horská služba | Foto: Horská služba ČR

V Nízkých Tatrách napadlo za poslední tři dny 75 centimetrů čerstvého prachového sněhu, k tomu fouká prudký severní vítr, který zavál stopy, a především panuje mráz kolem 15 stupňů pod nulou.

Kvůli minimální viditelnost proto český neviděl tyčové značení a ztratil orientaci. Podle Horské služby muž nesestupoval do údolí, jak vypověděl jeho kamarád, ale zřejmě se s kritické situaci vydal hledat chatu pod vrcholem.

Tělo našel lavinový pes zapadané sněhem a po sestupu do údolí ho předají lékařům k pitvě. Letos jde o druhou oběť slovenských hor ve volném terénu.

K tématu si můžete také přečíst:
Pátrání po českém turistovi v Tatrách ztěžuje špatné počasí
Pátrání po českém turistovi v Nízkých Tatrách je zatím bezvýsledné
Vysoké Tatry mají svou první letošní oběť
Skupina českých horolezců vyvázla bez zranění z laviny v Tatrách
Turistu z Berounska zachraňoval v Tatrách vrtulník
V Tatrách zahynul starší muž z Čech
Kamenná lavina zasypala v Tatrách českou rodinu

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme