Srbsko chce dál vyvíjet tlak na změnu statutu Kosova

Desítky srbských poslanců a představitelé srbských obcí vyhlásili Deklaraci o příslušnosti Kosova a Metohije k Srbsku. Přítomný byl také srbský ministr pro záležitosti Kosova Goran Bogdanovič. Srbsko chce ale k nátlaku používat pouze mírové a diplomatické prostředky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bělehrad

Bělehrad

Deklarace považuje existenci Republiku Kosovo za porušení mezinárodního práva. Vyjmenovává především rezoluci Rady bezpečnosti OSN č.1244, podle které se měl řídit statut Kosova a přítomnost mezinárodních jednotek.

Dragan Nikolič, jeden z představitelů kosovských Srbů popsal Českému rozhlasu lidskou stránku věci: "Nedokáži si představit sám sebe na jiném místě než tady. Tady se cítím nejlépe, a to bez ohledu na to, že tady je taková dramatická situace. Ale já jsem se tady narodil, a to je moje vlast."

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme