General Motors zřejmě nezavře německé závody Opelu

Mateřský koncern General Motors nemá v plánu uzavírání továren automobilky Opel v Německu. Tenhle dojem si z jednání se šéfem General Motors odnesl ministerský předseda Severního Porýní-Vestfálska Jürgen Rüttgers. V Německu se záchrana Opelu stala jednou z nejvyšších politických priorit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zadní pohled

Zadní pohled | Foto: Opel

"Spadl nám kámen ze srdce," okomentoval Rüttgers detroitské jednání se šéfem GM Rickem Wagonerem. Ten měl německého politika ujistit, že součástí rozsáhlého sanačního plánu amerického koncernu nemá být uzavírání závodů v Rüsselsheimu, Bochumi, Kaiserslauternu a Eisenachu.

Podle předáka odborového sdružení IG Metall Olivera Burkharda si americký manažer dokáže představit vyvázání Opelu z General Motors a vstup třetího subjektu do tradiční německé automobilky.

Jürgen Rüttgers je v tomto směru naopak skeptický, i když připustil, že na stole je několik možností, včetně vzniku nového subjektu složeného z Opelu, švédského Saabu a britského Vauxhallu.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme