Grémium ČSSD: Mrština by měl neprodleně opustit sociální demokracii

Regionální politik Miloslav Mrština by měl neprodleně opustit řady ČSSD. Shodlo se na tom dnes ráno nejužší vedení sociální demokracie. Mrština je spojovaný s kauzou podivných dotací veřejnému domu v Náchodě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloslav Mrština

Miloslav Mrština | Zdroj: ČTK

Mrština podle grémia před svými stranickými kolegy veřejně lhal o svých podnikatelských aktivitách. Mrština tehdy také grémiu slíbil, že do vyřešení kauzy pozastaví svoje členství v ČSSD. Včera ale oznámil, že to udělat nehodlá. Podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka by se měla do věci vložit i místní organizace v Náchodě:

"My jsme vyzvali pana Mrštinu, aby neprodleně opustil řady ČSSD. Pan Mrština v minulém týdnu obelhal vedení sociální demokracie svojí interpretací celé věci. Dal veřejný slib, že přeruší své členství v ČSSD, a nepřerušil. Vedení strany vyzvalo náchodskou místní organizaci sociální demokracie, aby celou věc neprodleně řešila".

Šéf náchodské ČSSD Ladislav Tichý ale stojí za Mrštinou: "Ta kampaň je vedená účelově od samého začátku. Já tu situaci tam znám. Myslím, že čas ukáže, kdo v tomto měl pravdu. V demokratickém státě by si kdokoli neměl plést svobodu slova s nactiutrháním. Což já osobně tu mediální kampaň, která proběhla, tak vidím.

Přečtěte si také:
M. Mrština: Zůstávám v ČSSD, členství nepozastavuji
Sociální demokrat Mrština čelí dalším podezřením

Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme