Křesťany popudila satirická komedie v izraelské televizi

Vztahy mezi Vatikánem a židovským státem utržily další šrám. Po nedávném církevním očištění biskupa, který zpochybňoval převažující názor na holocaust, tentokrát míří kritika do Izraele. Jedna z tamních televizí totiž odvysílal satirický pořad trefující se do nejzákladnějších křesťanských legend.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vstup do starého Jeruzaléma

Vstup do starého Jeruzaléma | Foto: Jiří Hošek

Panna Marie nebyla žádná pana, protože v 15 letech přišla do jiného stavu se spolužákem. A Ježíš v žádném případ nechodil po vodě. Byl totiž tak tlustý, že se styděl vycházet z domu, natož aby našlapoval v plavkách po hladině Galilejského jezera.

I takové věty zazněly v satirickém pořadu desátého kanálu izraelské televize. Jedna ze tří hlavních stanic v zemi tak prý reagovala právě na zrušení exkomunikace biskupa Williamsona.

Mezitím už si ale stěžoval Vatikán a patrně i některé křesťanské organizace. Televize po intervenci izraelského ministerstva zahraničí kontroverzní pasáž vystřihla a komik se omluvil.

Vatikán ale patrně čeká ještě zásadnější, oficiální omluvu.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme