Ostravští fanoušci řádili v Brně

Už v prvním jarním kole fotbalové Gambrinus ligy musela zasahovat policie. A to v utkání Brna s Ostravou. Začátek utkání byl kvůli výtržnostem baníkovců posunut o půl hodiny. To samé nastalo po prvním poločase a ten druhý začal o deset minut později. Utkání nakonec vyhráli domácí 2:0. Také hráči Teplic vstoupili úspěšně do jarní části. Liberec porazili 1:0, gólem Stožického. Stejným poměrem vyhrálo Kladno nad Bohemians Praha a v raním utkání Viktoria Žižkov remizovala se Zlínem 1:1. Těsnou výhrou vstoupila do jarní části sezóny Sparta, která díky vlastnímu gólu Škerleho vyhrála v Olomouci 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Baník Ostrava

Fanoušci FC Baník Ostrava | Foto: Baník Ostrava

Viktoria Žižkov - Tescoma Zlín 1:1 (0:1)

Ofenzivně složená žižkovská jedenáctka se od začátku snažila o nátlakovou hru, jenže už brzy přišla o jednu z klíčových částí. Po čtvrthodině hry ztratila zraněného kapitána Straceného a chvíli na to i herní převahu. V 41. minutě navíc prohrávala, když se hlavou trefil Kroča. Stejnou částí těla, ale v nastaveném čase srovnal Sabou.

Branka: 90.+3 Sabou - 41. Kroča. Rozhodčí: Adam - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Sabou, Gabriel, Pilař - Kroča, Kroupa, Bača. Diváci: 1652

FK Teplice - FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Vyrovnané utkání rozhodla jedna z mála pohledných útočných akcí v celém zápase, Mahmutovič v 37. minutě z prava nacentroval do pokutového území a Stožický zblízka překonal Zlámala. Liberec ve druhé půli střídáním posílil ofenzivu, ale do šance se prakticky nedostal.

Branka: 37. Stožický. Rozhodčí: Kocourek - Jiřík, Kovařík. ŽK: Holeňák. Diváci: 2670

Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 2:2 (1:1)

Utkání začalo rychlou brankou z nohy příbramského Klesy. Ta však s psychikou domácích nic neudělala a ještě do konce poločasu stihl srovnat Homoláč. V 69. minutě skóre otočil Hudson, ale už minutu na to vyrovnal svou první trefou v Gambrinus lize, Matěj Štochl.

Branky: 43. Homoláč, 69. Hudson - 3. Klesa, 70. M. Štochl. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Hojsík. ŽK: Horejš, Benát - Pleško, Klesa. Diváci: 2989

SK Kladno - Bohemians Praha 1:0 (1:0)

Na hrací ploše, která kvůli oteplení povolila a byla hodně rozmoklá se moc vytvořit nedalo. Kladnu, ale vyšla ve 27. minutě standartní situace. Po rohovém kopu se prosadil Jan Procházka. Udržet důležitou výhru pak pomohlo domácím ve druhé půli při Novotného střele i břevno.

Branka: 27. Procházka. Rozhodčí: Makovička - Handlíř, Vysloužil. ŽK: Strnad, Cigánek, Bartoš - Fenyk. Diváci: 1570

1. FC Brno - FC Baník Ostrava 2:0 (1:0)

I přes nepříznivé počasí vidělo utkání 5350 diváků a byli svědky zdařilého duelu. Ostravští měli častěji míč na svých kopačkách, ale koncovka byla žalostná. Cílevědomější domácí vyhráli zaslouženě.

Branka: 30. Heinz, 57. Došek. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Košec. Bez karet. Diváci: 5350

Pavel Tojšl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme