V Řecku je generální stávka státního sektoru

V Řecku začala ráno 24hodinová generální stávka zaměstnanců státního sektoru. Vyhlásila ji odborová ústředna ADEDY proti vládní politice, stávajícímu pojištění státních zaměstnanců a za vyšší mzdy a sociální jistoty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Akropolis - Atény

Akropolis - Atény | Foto: Athens 2004 Marketing Department

Stávkují mimo jiné lékaři, řidiči záchranné služby, učitelé i zaměstnanci daňových úřadů. Na letišti v Aténách dnes zrušili řadu letů a od 10 do 13 hodin zastavili leteckou dopravu úplně.

Stávka ale nezahrnuje všechny. V některých školách se například učilo - do stávky nastoupila jen část učitelů a profesorů.

Ve veřejných nemocnicích pracují oddělení pohotovosti pro neodkladné případy. Odpoledne se navíc začaly otvírat i některé obchody a úřady v centru Atén. Tam je ale naplánovaná demonstrace stávkujících.

Přečtěte si také:
Řecko: Řidiči kamionů protestují proti nevědomému pašování imigrantů
Neklid a protesty v Řecku budou zřejmě pokračovat
V Aténách opět došlo ke střetům s policií
Pouliční srážky v Řecku pokračovaly i při generální stávce Nepokoje a rabování v Řecku pokračují, navíc generální stávka

Jaromír Janev, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme