Obrovské ztráty v hospodaření hlásí další britská banka

Po debaklu Royal Bank of Scotland (RBS), která oznámila největší ztráty v historii britských firem, také banka Lloyds hlásí obrovské ztráty v hospodaření své nedávné akvizice, banky HBOS. Vedení Lloyds vyjednává s vládou o státní výpomoci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Royal Bank of Scotland (RBS)

Royal Bank of Scotland (RBS) | Zdroj: ČTK

Vedení banky Lloyds oznámilo, že banka HBOS, se kterou se Llloyds spojila letos v lednu, zaznamenala ztráty za loňský rok ve výši 10 miliard 800 milionů liber, to je přes 12 miliard eur. Zisky samotné banky Lloyds vloni klesly o 80 procent, na 807 milionů liber. Ztráty banky HBOS byl způsobeny nedobytnými pohledávkami.

Stát vlastní 43 procent banky Lloyds a vláda již investovala do banky 17 miliard liber. Vedení Lloyds oznámilo, že vyjednává s ministerstvem financí o začlenění ztrátového jmění do ochranného programu vlády.

Včera banka RBS oznámila ztráty přes 24 miliard liber. Pět ředitelů banky Lloyds se podle informace BBC vzdalo veškerých prémií za loňský rok, na které mohli mít nárok.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme