Žalobce V. Rampula pro Radiožurnál: Rezignovat nehodlám

Pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula, který údajně inicioval sesazení šéfa libereckých státních zástupců Adama Bašného, nehodlá rezignovat. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil ho přitom ve středu k odstoupení nepřímo vyzval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrchní soud a Vrchní státní zastupitelství v Praze

Vrchní soud a Vrchní státní zastupitelství v Praze | Foto: Marián Vojtek

Vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula o své rezignaci neuvažuje a chce se s ministrem spravedlnosti Pospíšilem sejít: "Vnímám to jako mediální vystoupení. Se mnou pan ministr ještě osobně nemluvil a já jsem ho včerejším dopisem pořádal o přijetí, proto, abychom si projednali okolnosti, které se udály nebo se ještě udějí."

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Rampula se chce sejít s ministrem J. Pospíšilem

Žalobce Bašný loni v prosinci kritizoval vyšetřování úplatkářské kauzy bývalého vicepremiéra Jiřího Čunka. Jeho nadřízený jej poté odvolal. Podle Rampuly neměl šéf libereckých státních zástupců Adam Bašný veřejně vyjadřovat svůj názor na vyšetřování Čunkovy úplatkářské kauzy.

"Státní zástupce si musí uvědomit, že je profesionál, a musí vážit svá slova. Musí vystupovat vždy konstantně, konzistentně a nemůže odloučit soukromou sféru a profesní sféru svého života. Zastávám názor, že státní zástupce by si měl uvědomit, co říká a kde to říká," poznamenal Rampula ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Celý rozhovor s vrchním státním zástupcem Vlastimilem Rampulou vysílá Radiožurnál dnes od 17:30. Záznamy nalezenete ve zvukovém archivu pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

O válce státních zástupců jsme mluvili v Radiofóru s ministrem spravedlnosti Jiřím Pospíšilem toto úterý. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Přečtěte si také:
Válku státních zástupců na severu Čech řeší ministr
Situace u žalobců ohrožuje vyšetřování korupce, varuje Transparency International
Renata Vesecká prý o odvolání šéfa libereckých žalobců nevěděla
Soud poslal policejního důstojníka z Liberce do vazby

Martin Veselovský, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme