Schůzka o budoucnosti automobilky Opel byla bezvýsledná

Budoucnost automobilky Opel zůstává nejistá i po dnešní schůzce na půdě berlínského kancléřství. Šéf dozorčí rady Opelu Carl-Peter Forster přiznal, že jeho společnost dluží spolkové vládě odpověď na řadu důležitých otázek. Německý kabinet o případné státní pomoci ohrožené automobilce nerozhodne dříve, než za několik týdnů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opel

Opel | Zdroj: ČTK

Rychlá pomoc Opelu se tedy nekoná. Ministr hospodářství Karl-Theodor zu Guttenberg prohlásil, že se vláda nenechá dotlačit k ukvapenému rozhodnutí. Jeden z účastníků schůzky, finanční ředitel General Motors Frederick Henderson zopakoval, že evropským závodům hrozí v horizontu týdnů finanční kolaps.

Člen dozorčí rady Opelu Armin Schild mezitím zpochybnil informace deníku Bild, že detroitský koncern dal patenty německého výrobce aut do zástavy americkému ministerstvu financí. Podle Schilda by v budoucnu měly mít volný přístup k patentům jak General Motors, tak Opel.

Ministr vnitra Wolfgang Schäuble manažerům Opelu doporučil, aby podali návrh na konkurz. Schäuble ovšem zdůraznil, že moderní německé insolvenční právo není orientováno na ničení firem, nýbrž na udržení hospodářských hodnot.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme