ČSSD bude mít po sjezdu o jednoho místopředsedu navíc

Sociální demokraté budou mít o jednoho místopředsedu víc. Místo současných pěti jich bude šest. Doporučil to Ústřední výkonný výbor ČSSD po sobotním jednání, které bylo poslední před sjezdem nejsilnější opoziční strany za 14 dní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

J. Paroubek

J. Paroubek | Zdroj: ČTK

Podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka je důvodem to, že příští rok na jaře čekají zemi volby do parlamentu a půl roku na to i volby komunální. "Potřebujeme někoho, kdo prakticky paralelně bude připravovat druhou volební kampaň," vysvětlil.

Sociální demokraté si budou volit nové vedení 21. a 22. března. Na funkci předsedy kandiduje pouze Paroubek. Jak vyplývá z jeho vyjádření, žádné velké změny mezi místopředsedy se ale zřejmě nechystají. "Pokud jde o ten tým lidí, kteří jsou kolem mě, tak já jsme s ním osobně spokojen," podotkl stávající šéf strany.

Člověk, který se ve vedení ČSSD na oblast komunální a regionální politiky zaměří, si podle Paroubka bude muset vybudovat silnou pozici. Jméno případného šestého místopředsedy zatím prozradit nechce. "Prakticky se jedná ještě o jednoho adepta. Určitě dám vhodnou a nenásilnou formou najevo, co si myslím, ale tak, abych tomu člověku neublížil," dodal Paroubek.

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Bohuslav Sobotka doplnil, že rozšíření počtu místopředsedů současně neznamená konkrétní vymezení kompetence nového postu. "To definitivní rozdělení kompetencí bude věcí grémia poté, co bude zřejmé, jaký personální tým sjezd sociální demokracie na příští dvouleté období zvolí," uvedl Sobotka.

K téma si přečtěte také:
ČSSD před sjezdem
ČSSD zahájila na sjezdu kampaň do evropských voleb a změnila stanovy
Předsedu ČSSD budou letos v březnu volit delegáti sjezdu
ČSSD zřejmě na sjezdu zruší přímou volbu předsedy

Milan Kopp, Martin Hromádka, Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme