Německá kancléřka Merkelová čelí stále silnější kritice své vlastní strany

V německé křesťansko-demokratické unii CDU roste nespokojenost s prací kancléřky a předsedkyně strany Angely Merkelové. Nová vlna kritiky se spustila poté, co v posledních průzkumech veřejného mínění ztratila CDU a sesterská CSU další dvě procenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: Jiří Hošek

Více myslet na zájmy CDU a méně na velkou koalici. Tak by se dala shrnout kritika na adresu Angely Merkelové. Nejznámější tváří tábora partajních buřičů je ministerský předseda Bádenska-Württemberska Günther Oettinger.

Ten týdeníku Spiegel řekl, že "musí být zřejmé, že kapitola velké koalice se uzavřela a že CDU musí jasně zformulovat, jakou politiku hájí". Oettinger si myslí, že se CDU v období finanční krize nebezpečně profiluje coby strana podporující politiku zestátňování.

Taky místopředseda poslanecké frakce ve Spolkovém sněmu Wolfgang Bosbach se obává, že by křesťanští demokraté mohli přijít o konzervativní voliče.

Podle nejnovějšího průzkumu televize ARD se nedávná dvouciferná propast mezi stranami křesťanské unie a sociálními demokraty "smrskla" na pouhých 5 procent.

Jiří Hošek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme