Izrael: Budoucímu šéfovi diplomacie hrozí obvinění z praní špinavých peněz

Designovaný izraelský premiér Benjamin Netanjahu prakticky dokončil sestavování koalice. Ve 120členném parlamentu bude mít pouze 61 křesel. Ministrem zahraničí má být protiarabský vůdce strany Izrael je náš domov Avigdor Lieberman. Jak ale informuje dnešní tisk, Lieberman ve funkci zůstane možná jenom několik týdnů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benjamin Netanjahu

Benjamin Netanjahu | Foto: en.netanyahu.org.il

Budoucímu šéfovi izraelské diplomacie totiž hrozí oficiální obvinění z praví špinavých peněz a dalších finančních machinací. Policie už se těmito podezřeními zabývá několik měsíců. Podle zdrojů deníku Ha'arec jde o vážné věci, které Liebermana brzy postaví před nutnost rezignovat.

Strana Izrael je náš domov bude ve vládě druhým nejsilnějším uskupením, hned po Likudu, který vede Netanjahu. V kabinetu nakonec budou pouze pravicové a náboženské strany.

Netanjahu se ale rozhodl nebrat do koalice čtyři poslance Národní jednoty. Budoucí premiér se prý obává, jakou odezvu by v vládní účast těchto židovských extremistů měla u mezinárodního společenství.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme