V Británii pokračuje vyšetřování útoků na kasárny v Severním Irsku

V Severním Irsku pokračuje rozsáhlé pátrání bezpečnostních sil po pachatelích sobotního útoku na vojenskou základnu ve městě Antrim - 25 kilometrů severozápadně od Belfastu - při kterém přišli o život dva vojáci a 4 další lidé utrpěli zranění. Základnu se rozhodl navštívit premiér Gordon Brown, který slíbil, že se osobně zasadí o vypátrání vrahů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belfast

Belfast | Foto: Milan Kocourek

Premiéra Gordona Browna při jeho návštěvě vojenské základny ve městě Antrim doprovází náčelník severoirské policie sir Hugh Orde. Dva vojáci, kteří byli při útoku zastřeleni, měli brzy odjet na misi do Afghanistánu.

Policie potvrdila, že jeden ze dvou civilistů, kteří byli v útoku zraněni, je polský občan, jehož stav je kritický. Se svou partnerkou a šestnáctiměsíčním synem bydlí ve městě Antrim.

Zpravodaj BBC uvádí, že útok na základnu Massareene má za následek revizi bezpečnostních opatření na základnách v severním Irsku. A podle vládních činitelů zpravodajská služba MI5 navyšuje zdroje pro boj proti terorismu v Severním Irsku.

Přečtěte si také:
Práce v Irsku se už Čechům nevyplácí tolik jako dřív
Odborníci předpovídají odliv polských pracovníků z Británie a Irska
Polská vláda láká své pracovníky domů, v cizině to vítají

Milan Kocourek, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme