Naděje na záchranu automobilky Opel se dál zmenšila

Šance na záchranu kriticky ohrožené automobilky Opel se dál snížily. Firmě se podle dohody německého ministra hospodářství s jednotlivými spolkovými zeměmi nedostane zvláštního zacházení. Opel musí v první řadě předložit nosný podnikatelský záměr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opel

Opel | Zdroj: ČTK

Na přednostní státní pomoc si ale automobilka musí nechat zajít chuť. Tvrdý postoj berlínské vlády podpořily i 4 spolkové země, které na svém území mají závody Opelu. Ministr financí Peer Steinbrück pak v dnešním vydání listu General-Anzeiger ostře zaútočil na vedení mateřského koncernu General Motors.

To podle něj nedodává potřebné informace o skutečném stavu Opelu. "O tom, že patenty automobilky má v zástavě americký stát, se dozvídáme z bulvárního tisku," stěžuje si Steinbrück. Do záchrany Opelu se mezitím chtějí vložit prodejci vozů této značky. Ti chtějí zřídit speciální fond, do něhož by odváděli část zisku z prodeje každého nového automobilu.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme