J. Šedivý: Severoatlantické alianci záleží na vybudování radarové základny v Česku

Severoatlantické alianci záleží na vybudování radarové základny v Česku. V rozhovoru chystaném do programu Dvacet minut Radiožurnálu to řekl náměstek generálního tajemníka NATO pro obrannou politiku a plánování Jiří Šedivý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

protiraketový radar

protiraketový radar | Foto: Miroslav Konvalina

Konečné rozhodnutí o podobě a umístění protiraketové obrany ve střední a východní Evropě je podle něj politickou záležitostí. V zájmu NATO však zůstává, aby základna u nás byla vybudována.

"Radar v České republice ohromným způsobem přispěje i k fungování samotné alianční obrany, která bude pokrývat případné oblasti našich operací, a samozřejmě propojení obou systémů je vzájemně velice blahodárné, protože zvyšuje efektivitu obou dvou systémů a zároveň snižuje náklady," připomněl Šedivý ve Dvaceti minutách Radiožurnálu, které bude Český rozhlas 1 vysílat dnes v 17 hodin a 30 minut.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Martin Veselovský, Monika Rybáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme