Polská vězeňská služba a policie si utrhly pořádný kus ostudy

Z ostudy kabát mají polští policisté a vězeňská služba. Ta totiž omylem pustila na svobodu recidivistu, ale tím celá groteska vlastně jen začala. Podrobnosti přidává zpravodaj Českého rozhlasu v Polsku Martin Dorazín.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mříže

mříže | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

25letý Jacek Reder neseděl ve vězení poprvé. Jako zkušeného praktika jej překvapilo, když na konci února vězeňská stráž odemkla celu a oznámila mu, že je volný, protože jeho trest vypršel.

Marně zlodějíček Jacek vysvětloval, že se někde musela stát chyba a že domů má jít až v říjnu. Dozorce to nezajímalo - v rozkazu stálo, že mají Jacka Redera vyprovodit za bránu věznice, což také udělali. Zloděj Jacek se nechtěl vnucovat a zamířil rovnou domů k mámě.

Po několika dnech si náčelník věznice chybu uvědomil a vydal rozkaz k zadržení omylem propuštěného recidivisty. To už u něj doma seděl celý televizní štáb a natáčel neobvyklý příběh. Před příchodem policie se Jacek schoval do skříně a zmatení policisté jej nenašli.

Celou scénu odchodu zklamaných policistů a slavnostního vystoupení Jacka ze skříně natočila televize TVN. Policisté měli na druhý den celostátní ostudu ve všech médiích. Při další prohlídce bytu už postupovali důkladně, ale Jacka kupodivu nenašli ani ve skříni. Po zloději se slehla zem a policie i vězeňská služba teď hledají způsob, jak z celé šlamastiky vybruslit.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Dorazín vypráví o groteskním propuštění

Poslední vývoj této kauzy už je vyloženě groteskní: Jacek Reder chce stát žalovat za psychickou újmu způsobenou předčasným propuštěním z výkonu trestu.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme