Držitele zbraní v Německu možná čekají neohlášené kontroly

Provádět neohlášené návštěvy u majitelů střelných zbraní navrhuje německá kancléřka Angela Merkelová. Jde o jeden z mnoha návrhů, které se vyrojily v souvislosti s masakrem ve Winnendenu. Jeho pachatel se snadno dostal k pistoli, která ležela nezamčená v ložnici rodičů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pistole a náboj

Pistole a náboj | Foto: Jan Rosenauer

Po krveprolití, při kterém sedmnáctiletý Tim Kretschmer postřílel 15 lidí, vyzývá Angela Merkelová všeobecně k větší bdělosti. Ta by se měla týkat i bezpečné úschovy střelných zbraní a munice. "Prověřovat by to mohly neohlášené kontroly," navrhla kancléřka v rozhovoru pro Deutschlandfunk.

Po masakru ve Winnendenu se rozvířila taky diskuse o snadné přístupnosti brutálních videosekvencí na internetu a šíření agresivních počítačových her. Policie prokázala, že večer před útokem hrál pachatel na počítači mládeži nepřístupnou hru Far Cry 2.

O případu ve Winnendenu si přečtěte také:
Německo: Po masakru ve Winnendenu uzavřela policie kvůli varování další školu
Střelec z Winnendenu před masakrem varoval na internetu
Patnáct lidí zabil na jihovýchodě Německa sedmnáctiletý střelec

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme