Zestátnění německé hypoteční banky Hypo Real Estate se přibližuje

Nucené vyvlastnění akcionářů oslabené německé banky Hypo Real Estate je čím dál tím pravděpodobnější. Úplnému ovládnutí strategické hypoteční banky německým státem stále brání americký finančník Christopher Flowers. Ten vlastní 24 procent akcí bankovního domu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Penize v bance.

Penize v bance. | Foto: Free Stock Photos

Nic na tom nezměnila ani schůzka zástupců spolkového ministerstva financí a speciálního fondu na stabilizaci finančního trhu právě s Flowersem. Ten hodlá dál zůstat akcionářem Hypo Real Estate a odmítá úplné převzetí banky německou vládou.

Už před jednáním zvýšila na amerického akcionáře tlak kancléřka Angela Merkelová. Nevyloučila případné vyvlastnění odbojných akcionářů a kategoricky odmítla vyplacení přemrštěné ceny za akcie kriticky oslabené hypoteční banky.

Christopher Flowers by si představoval 3 eura za kus, přitom aktuální burzovní hodnota činí jen 90 centů. Christopher Flowers při vstupu do banky Hypo Real Estate zaplatil 22,50 eur za akcii a při prodeji by tak přišel asi o miliardu eur.

Přečtěte si také:
Snaha německé vlády získat kontrolu nad Hypo Real Estate zatím neúspěšná
Německá vláda schválila zákon umožňující zestátnění bank
Německá banka Hypo Real Estate dostane další finanční pomoc
V Německu se mluví o vyvlastnění akcionářů bank
Německo připravuje zestátnění soukromých bank

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme