Ze Strany zelených vystoupil předseda moravskoslezské organizace

Krajská organizace Strany zelených přišla o svou vedoucí ruku v Moravskoslezském regionu. Včera oznámil ukončení svého členství ve straně předseda Vladislav Koval. Opuštění své funkce zdůvodnil především váznoucí komunikací s vedením strany. Poslední kapkou podle něj bylo vyloučení dvou poslankyň a dvou dalších členů strany.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladislav Koval

Vladislav Koval | Foto: Strana zelených

Svůj názor na fungování krajské organizace po jeho odchodu popisuje Vladislav Koval takto: "V tuto chvíli se domnívám, že můj odchod nijak nemění poměry v moravskoslezské organizaci, která mi před měsícem dala podporu. Většina členů zastává můj názor a je jen na nich, jestli zůstanou ve straně i nadále nebo odejdou jako já."

Koval patřil k dlouhodobým kritikům předsedy Strany zelených Martina Bursíka. Funkci krajského šéfa zelených obhájil v únoru, jeho region tím podle něj dal najevo, že s Bursíkovou politikou nesouhlasí. Politice se chce Koval dál věnovat.

Včerejší odchod Vladislava Kovala nepřekvapil člena předsednictva Strany zelených Ladislava Vrchovského. "Co mě na této situaci těší, je, že je to jediný člen krajské rady, a že všichni ostatní zůstali a jsou rozhodnuti dále pracovat ve prospěch Strany zelených," uvedl.

Bez předsedy bude krajská organizace strany nejméně do 19. dubna. V tento den se uskuteční krajská konference strany. I když prozatím není plánována jako volební, delegáti mohou na začátku rozhodnout o změně programu. Pak by mohli volit i nového předsedu.

Petr Havránek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme