Lidovci trvají na koaliční dohodě k privatizaci Letiště Praha

Privatizace Letiště Praha má být věcí koaliční dohody - trvá na tom širší vedení KDU-ČSL, které potvrdilo stanovisko předsednictva strany. Jde tak ale proti ministrovi z vlastních řad - Miroslavu Kalouskovi, jehož úřad už prodej Letiště Praha i ČSA připravuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Čunek

Jiří Čunek | Zdroj: ČTK

Podle předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka hlasovala pro koaliční dohodu v této věci většina členů celostátní konference. "Pro toto usnesení - teď mě neberte za slovo - z přítomných v tu chvíli asi 67 hlasujících se 15 zdrželo a zbytek byl pro. To znamená, je tady jednoznačná většinová shoda na tomto usnesení."

Podle Čunka je výsledek hlasování závazný pro všechny ministry KDU-ČSL. Miroslav Kalousek byl dnes na summitu v Bruselu, a tak na zasedání celostátní konference chyběl. Lidovci požadují, aby se po oznámení zájemců o koupi letiště sešla koaliční devítka a rozhodla ve shodě o novém nabyvateli.

Šéf lidovců je proti prodeji letiště a prý se s ním ztotožňuje většina poslanců KDU-ČSL. Jak Čunek řekl večer Radiožurnálu, stát by se měl zejména ponaučit z předešlé privatizace podniků.

"Především jsme prožili plynovou krizi. A ta nám ukázala, že bychom měli mít na zřeteli jiné zájmy, než jenom zájmy ekonomické. Protože se může stát, že dneska sice relativně výhodně prodáme, ale za nějaký rok budeme takovéto letiště pracně, za ohromné peníze stavět sami," uvedl Jiří Čunek.

Přečtěte si, co předcházelo:
Vláda zamítla návrh opozice na zákaz privatizace ruzyňského letiště
Sociální demokraté nesouhlasí se způsobem privatizace ruzyňského letiště
Vláda schválila další krok k privatizaci letiště v pražské Ruzyni
Vláda podpořila přímý prodej pražského letiště jednomu uchazeči
Stát chce prodat pražské ruzyňské letiště

Marika Táborská, Květa Moravcová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme