Experti vidí vývoj německé ekonomiky černěji

V Německu se objevil nový hororový scénář týkající se vývoje tamní ekonomiky v letošním roce. Experti finančního ústavu Commerzbank předpověděli propad HDP až o 7 procent. Nejpesimističtější odhad zatím počítal s mínus pěti procenty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přední pohled

Přední pohled | Foto: mercedes-benz.cz

Dále se tak rozevírají nůžky mezi postoji expertů a oficiální vládní prognózou, která počítá s poklesem německé ekonomiky jen o 2,25 procenta. Ministr financí Peer Steinbrück ekonomy obvinil z toho, že prostřednictvím senzačních prognóz usilují o publicitu.

Pochmurnou náladu v hospodářských kruzích ale zlepšila zpráva o vstupu emirátu Abú Dhábí do německé automobilky Daimler. Injekce čerstvého kapitálu by stuttgartskému koncernu měla přinést bezmála 2 miliardy eur.

Na vstup státní investiční společnosti ze Spojených arabských emirátů zareagovala pozitivně taky frankfurtská burza. Její index DAX se přehoupl přes hranici 4100 bodů a dosáhl tak nejvyšší úrovně za posledních 5 týdnů.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme