500 euro a letenka domů cizince na Pardubicku příliš neláká

V Pardubickém kraji zatím požádalo o pomoc při návratu do vlasti v souvislosti s ekonomickou krizí celkem 75 cizinců. Česko poskytuje cizincům finanční pomoc po propuštění asi dva měsíce, v kraji o ni dosud požádali především Mongolové. Mluvčí Oblastního ředitelství služby východočeské cizinecké policie Ivana Ježková vysvětlila, co cizince, kteří mají o návrat zájem, čeká.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurobankovky

Eurobankovky | Foto: Jan Rosenauer

"Cizinci, kteří na cizinecké policii požádají o zapojení do projektu Dobrovolné návraty, sepíší žádost. Tato žádost je vyhodnocena cizineckou policií, zda cizinec může být nebo nemůže být zařazen do projektu a je postoupena na odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. Zde je fakticky cizinec zařazen do tohoto projektu, je zkontaktován a je mu poskytnuta strava a ubytování do doby odjezdu. V momentě, kdy je cizinec odbavován na letišti, je mu přidělena letenka a finanční hotovost 500 euro, která náleží každému, kdo odcestovává."

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:

http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme