D. Miliband pro Radiožurnál: V zájmu každé evropské země je přijetí Lisabonské smlouvy

Velká Británie doufá, že Lisabonskou smlouvu schválí všechny státy Evropské unie, včetně Česka. Britský ministr zahraničí David Miliband řekl v pátečních Dvaceti minutách Radiožurnálu, že Lisabonská smlouva napomůže tomu, aby sedmadvacítka fungovala efektivněji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Miliband

David Miliband | Foto: Shelley and Alan Heckman

"My silně podporujeme Lisabonskou smlouvu. Velká Británie ji ratifikovala a doufáme, že bude ratifikována v každé evropské zemi, protože díky ní bude Unie efektivnější a výkonnější. České rozhodnutí je na českých zákonodárcích, ale britské stanovisko je zcela jasné: je silně v zájmu každé evropské země, aby Lisabonská smlouva byla v platnosti," poznamenal David Miliband.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Martin Veselovský, Lucie Toraková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme