Schwippel a Tlustý budou za Libertas.cz kandidovat do Evropského parlamentu

Poslanci Jan Schwippel a Vlastimil Tlustý se objeví při volbách do Evropského parlamentu na kandidátce politického hnutí Libertas.cz. To založil europoslanec Vladimír Železný. Oba poslanci byli do sněmovny zvoleni za občanské demokraty. Jejich politiku ale dlouhodobě kritizovali a minulý týden pomohli opozici vyslovit kabinetu Mirka Topolánka nedůvěru. Kdyby byli zvoleni do Evropského parlamentu, museli by Poslaneckou sněmovnu opustit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Schwippel

Jan Schwippel | Zdroj: ČTK

Jak Radiožurnálu řekl poslanec Jan Schwippel, hnutí Libertas.cz zvolil kvůli postoji k Lisabonské smlouvě. "Já jsem se rozhodl kandidovat za Libertas.cz Vladimíra Železného proto, že chci rozšířit nabídku pro pravicové voliče o stranu, která odmítá Lisabonskou smlouvu a zároveň kandiduje ve více evropských zemích."

Oblastní rada ODS v Berouně dnes Schwippela vyzvala k ukončení členství ve straně a složení poslaneckého mandátu. Schwippel řekl, že svůj odchod z ODS zvažuje. Vlastimil Tlustý v pondělí své členství ve straně pozastavil. Důvodem podle něj byly hrozby, že rakovnická ODS bude zrušena, pokud poslance nevyloučí.

Marika Táborská, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme