Hledání pohřešovaných dětí se má zlepšit

Pátrání po pohřešovaných dětech by se mělo zlepšit a být v budoucnu i lépe koordinované. Umožní to nový projekt Národního koordinačního mechanismu, který zastřešuje ministerstvo vnitra. Policie by tak měla například víc spolupracovat s veřejností prostřednictvím médií, a také podporovat rodiny pohřešovaných.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dětské hřiště

dětské hřiště | Foto: ČEZ

Jak Radiožurnálu řekla Jitka Gjuričová z ministerstva vnitra, projekt stojí na třech pilířích. "Tím prvním je maximální zefektivnění práce policie při pátrání po pohřešovaných dětech. Druhým pilířem je spolupráce s veřejností prostřednictvím médii a mobilních operátorů právě při pátrání po ztracených dětech. A ten třetí pilíř je poskytování maximální podpory rodinám těchto dětí. Protože rodiče jsou často šílení z toho, že se jim dítě ztratilo."

Návrh projektu ve spolupráci se zahraničními odborníky připravila nadace Naše dítě, která na jeho nutnost už dřív upozorňovala. Ředitelka nadace Zuzana Baudyšová adiožurnálu řekla, jaký je základní princip systému:

"Systém staví nejenom na lepší spolupráci s veřejností a lepší investigativní práci policie, ale zejména na tom, že jsou hranice otevřené. A pokud je dítě uneseno v Praze, tak může být za pár hodin jízdy autem na druhém konci Evropy. Právě únosy dětí do zahraničí jsou velice naléhavé a stále častější."

Na projekt jsme se ptali v Ranním interview Radiožurnálu ředitelky nadace Naše dítě Zuzany Baudyšové. Její odpovědi najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Tématu jsme se podrobně věnovali v podvečerním Radiofóru. Záznam najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Katarína Brezovská, Zbyněk Zykmund, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme