Mobily a fotoaparáty zájemců o Obamův projev policisté důkladně zkontrolují

Policie ČR upřesnila informace o zakázaných předmětech při nedělním veřejném projevu amerického prezidenta Baracka Obamy v Praze. Navrhovaná opatření se mnohým zdála velice přísná a překvapila i samotnou ambasádu USA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradčanské náměstí v Praze

Hradčanské náměstí v Praze | Foto: Marián Vojtek

Podle původních informací měli zájemci o prezidentův projev přijít bez mobilů, fotoaparátů i klíčů. Ředitel Útvaru pro ochranu ústavních činitelů ochranné služby Lubomír Kvíčala informace dnes popřel. "Budeme propouštět na Hradčanské náměstí i mobilní telefony, fotoaparáty, videokamery a další přístroje, které budou na nahrávání, poté, co přezkoušíme, že to jsou skutečně funkční přístroje."

A to, že mezi nebezpečné předměty mobily ani fotoaparáty nepatří, potvrzuje také Helena Stehlíková z tiskového oddělení ambasády USA. "V žádném případě se toto netýká běžných mobilních telefonů, fotoaparátů nebo videokamer."

Mezi zakázané předměty patří například batohy, transparenty, deštníky, spreje, termosky, lahve nebo jízdní kola. Seznam všech těchto předmětů najdete na internetových stránkách velvyslanectví Spojených států.

Prezident Barack Obama přednese veřejný projev na pražském Hradčanském náměstí v neděli v deset hodin dopoledne.

Český rozhlas připravil k návštěvě prezidenta USA Baracka Obamy a summitu Evropské unie v Praze speciální web Barack Obama v Praze.

Změní váš víkendový program návštěva amerického prezidenta v Praze? Hlasujte v naší anketě!

Marika Táborská, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme