Dva mrtvé si vyžádala střelba u soudu v jihoněmeckém Landshutu

Budova zemského osudu v bavorském Landshutu se dopoledne stala dějištěm krveprolití. Šedesátiletý muž tam nečekaně zahájil palbu ze střelné zbraně. Jednu ženu zabil, dvě osoby těžce zranil a poté zbraň obrátil proti sobě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vystřelená nábojnice

vystřelená nábojnice | Foto: Jan Rosenauer

Podle mluvčí soudu Elisabeth Waitzingerové vytáhl pachatel velkorážní revolver už na chodbě a nikoli v soudní síni, jak se původně myslelo. Terčem palby se stala příbuzná 60letého útočníka z Dingolfingu a její právník.

V pozadí krveprolití jsou podle všeho dědické spory, kterých se soudní řízení týkalo. Podle policie pachatel střílel na osoby v několika soudních síních a několik jich zranil.

Dostat zbraň do budovy soudu není problém, u občanského řízení totiž nemusejí osoby při vstupu do soudní budovy projít bezpečnostní kontrolou.

Pro Německo je to nepříjemný šok. Krvavý útok v Landshutu následoval necelý měsíc po nedávném masakru v západoněmeckém Winnendenu, kde sedmnáctiletý Tim Kretschmer zastřelil ve škole a v okolí patnáct lidí, a nakonec se zabil.

O případu ve Winnendenu si přečtěte také:
Držitele zbraní v Německu možná čekají neohlášené kontroly
Německo: Po masakru ve Winnendenu uzavřela policie kvůli varování další školu
Střelec z Winnendenu před masakrem varoval na internetu
Patnáct lidí zabil na jihovýchodě Německa sedmnáctiletý střelec

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme