EU chce navýšit pomoc rozvojovým zemím

Evropská komise navrhuje zvýšit pomoc rozvojovým zemím postiženým finanční krizí a hospodářskou recesí. Jen loni daly Komise a členské státy na rozvojovou pomoc těmto zemím 49 miliard eur. Za dva roky by se tato částka měla zvýšit skoro o polovinu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pěstování rýže

Pěstování rýže | Foto: Zuzana Kostečková

"Nejchudší země jsou zjevně také zeměmi zasaženými krizí nejvíce. Pokud nebudeme reagovat rychle, nehrozí tam tak jako u nás jen nezaměstnanost, ale politická nestabilita, chudoba a také smrt," prohlásil eurokomisař pro rozvoj a humanitární pomoc Louis Michel.

Částka, kterou členské státy Unie a Evropská komise dávají na pomoc rozvojovým zemím, má v roce 2010 vystoupat na skoro 70 miliard eur - tedy o 20 miliard více, než minulý rok.

Komise navrhla už teď zvýšit pomoc lepší koordinací financování rozvojových projektů. Často totiž dochází k tomu, že některé kroky podniká jak Evropská komise, tak členský stát, který pomoc přímo poskytuje. Zlepšením koordinace uvnitř Unie se má ročně získat navíc až 7 miliard eur.

Pavel Novák, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme