Šéf britské protiteroristické policie odstoupil kvůli své nepozornosti

V severozápadní Anglii zatkli dvanáct osob při protiteroristických policejních raziích. Operace musela být provedena dřív než se plánovalo kvůli vyzrazení tajných informací, které se dostaly do rukou novinářů. Mohla za to nepozornost šéfa protiteroristického útvaru policie. Chyba ho nakonec stála místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská policie při protiteroristických raziích zadržela podezřelého v Liverpoolu

Britská policie při protiteroristických raziích zadržela podezřelého v Liverpoolu | Zdroj: ČTK

Dvanáct osob bylo zatčeno na osmi různých místech v Manchesteru a jinde v severozápadní Anglii v rámci rozsáhlé operace protiteroristického útvaru londýnské policie. Deset ze zatčených jsou Pákistánci pobývající v Británii na studentská víza.

Razie, kterých se zúčastnily stovky policistů, musely být provedeny dřív než se plánovalo - poté, co několik agentur otisklo podrobnosti přísně tajného dokumentu, který náčelník protiteroristického útvaru policie Bob Quick držel nezakrytý v ruce při vystupování z auta před úřadovnou premiéra v Downing Street.

Britské ministerstvo obrany okamžitě nařídilo novinovým redakcím aby se řídily vyhláškou zvanou D-Notice. Ta obsahuje pokyny na ochranu státního tajemství.

Náčelník Bob Quick se stal terčem ostré kritiky a dnes ráno odstoupil z funkce.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme