České Budějovice usilují o zachování krumlovské divadelní točny

Město České Budějovice má velký zájem na tom, aby divadelní točna v zámeckém parku v Českém Krumlově nadále zůstala, proti čemuž jsou památkáři. Představitelé města se proto vypravili za novým vedením Národního památkového ústavu, ale opět neuspěli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

otáčivé hlediště

otáčivé hlediště | Foto: Jihočeské divadlo

Podle českobudějovického primátora Juraje Thomy jsou teď na tahu město Český Krumlov a ministerstvo kultury: "Ministerstvo kultury by mělo vytvořit finanční podmínky k tomu, aby mohly začít práce na vyhledávání nového místa pro umístění točny, eventuelně odkup pozemků. Jme připraveni podat návrh na vyhlášení jeviště národní technickou památko v případě, že všechny ostatní cesty pro jednání ztroskotají."

Primátor Českých Budějovic také oslovil prvního náměstka ministra kutury Františka Mikeše se žádostí, aby připravil nové stanovisko pro ústředí organizace UNESCO. Památkáři totiž požadují odstranění točny ze zámeckého parku, ale v době zapsání města na seznam UNESCO otáčivé hlediště v českokrumlovském parku už bylo.

Pavlína Fendeková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme