Spojené státy usnadní cestování za příbuznými na Kubu

Americký prezident Obama ruší některá omezení pro cestování na Kubu. Bílý dům také vyzval zodpovědné úřady, aby zvážily možnost obnovení přímých letů do komunistické země.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Foto: Department of Defense, Michael J. Ayotte

Prezident nařídil ministryni zahraničí a ministrům financí a obchodu, aby provedli vše nezbytné a zrušili veškerá omezení, která brání jednotlivcům v návštěvě jejich příbuzných na Kubě. Oznámil to mluvčí Bílého domu Robert Gibbs. Nová vláda také umožní zasílání peněz do komunistického státu.

Barack Obama tak plní předvolební slib, že pomůže zjednodušit kontakty mezi emigranty žijícími ve Spojených státech a jejich blízkými. Má jít o humanitární krok, který podpoří demokratické síly a jejich boj za lidská práva v totalitním režimu. Zrušení hospodářského embarga, které Spojené státy vůči Kubě uplatňují už skoro 50 let, ale nová administrativa neplánuje.

Přečtěte si také:
Česko chtělo zablokovat zrušení diplomatických sankcí vůči Kubě
Kuba má dál v čele Castra - ale už ne Fidela
Fidel Castro se vzdal postu kubánského prezidenta
Kubánský emigrant podezřívaný z atentátu před americký soud nepůjde
Osobnosti podpořily v Berlíně kubánskou opozici
Bush vyzval Kubánce, aby usilovali o demokratické změny

Martin Hromádka, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme