Čunek: Lidovci budou od 9. května v opozici

KDU-ČSL bude podle předsedy strany Jiřího Čunka od 9. května v opozici. O případné podpoře nové vlády premiéra Jana Fischera se lidovci rozhodnou až na základě programového prohlášení kabinetu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Čunek

Jiří Čunek | Foto: Ondřej Černý

Designovaný premiér zatím svůj tým sestavuje. Návrhy na obsazení dalších resortů mají strany rozděleny. Podle dohod ale musí vždy dosáhnout o jménu úplné shody.

Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek Rádiu Česko potvrdil, že strana chce přijmout usnesení, kterým zaváže poslance ze svých řad, jak mají hlasovat:

"Tuto vládu my nemůžeme podpořit a nebudeme ji podporovat. Protože to je vláda, kterou si vytvořily dvě nejsilnější strany. Jediný důvod, proč o tom ještě uvažujeme je, že je tady vážná hospodářská krize. To je možná důvod, pro který bychom se mohli do podpory této vládě eventuelně zapojit, pokud by byl slyšen náš hlas."

Čunek v rozhovoru také uvedl, že v předčasných volbách nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny. O funkci předsedy KDU-ČSL se ale chce opět ucházet.

Eva Ziliziová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme