Francouzští rybáři stále blokují přístavy na severozápadě země

Na severozápadě Francie pokračuje blokáda přístavů. Místní rybáři protestují proti nízkým kvótám na lov ryb i přesto, že je pro tento rok Evropská unie o třicet procent zvýšila. Odbory uvažují také o blokádě silnic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

blokáda přístavu v Boulogne-sur-Mer

blokáda přístavu v Boulogne-sur-Mer | Foto: AFP

Boulogne-sur-Mer, Dunkerque a Calais jsou druhý den po sobě zablokovány rybáři, kteří tvrdí, že v moři je ryb dost, a proto nejsou žádné kvóty nutné. K nim přistoupil Brusel ve snaze zabránit totálnímu vydrancování moří, neboť se počty ryb radikálně snižují.

Francouzští rybáři jsou připraveni v blokádě pokračovat; žádná loď neopustila ani jeden z přístavů a v důsledku blokády byla přerušena i osobní přeprava. Odbory navíc dnes ráno vyhlásily "Operaci hlemýžď" s cílem zablokovat i nejdůležitější dálnice, a upozornit tak na svou situaci.

Jan Šmíd, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme