Tři české vojáky v Afghánistánu zranilo výbušné zařízení

Nastražená výbušnina zranila v Afghánistánu trojici českých vojáků. Jeden z nich skončil s těžkým zraněním v nemocnici v Bagramu. Jeho stav je stabilizovaný a je mimo ohrožení života, potvrdila to Radiožurnálu mluvčí generálního štábu Mira Třebická s tím, že jakmile to jeho stav dovolí, bude transportován zpět domů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Afghánská vesnice Pista Bala

Afghánská vesnice Pista Bala | Foto: Jaromír Marek | Zdroj: Český rozhlas

"Krátce před druhou hodinou odpoledne afghánského času najelo přibližně 3 km od základny SHANK vozidlo HMMWV českého provinčního rekonstrukčního týmu v provincii Lógar na výbušné zařízení. Vojákům byla po incidentu na místě okamžitě poskytnuta první pomoc. Následně se podrobili lékařskému ošetření na základně SHANK provinčního rekonstrukčního týmu. Těžce zraněný voják byl letecky transportován do polní nemocnice v Bagramu. Jeho stav je stabilizovaný a je mimo ohrožení života."

Podobné události potkávají české vojáky v neklidném Afghánistánu stále častěji. Loni v listopadu najel jejich vůz na podomácku vyrobené výbušné zařízení - výsledek tři zranění. O měsíc dřív, v říjnu, se kolona dostala do nepřátelské palby a zraněno bylo sedm vojáků. V roce 2008 přišli v Afghánistánu o život dva naši vojáci, o rok dříve zahynul jeden.

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme