Volkswagen bude vyrábět nové rodinné auto v Bratislavě

Bratislavská automobilka Volkswagen bude vyrábět nový model městského rodinného vozu. V tiskovém prohlášení to oznámilo vedení koncernu v Berlíně. Volkswagen předpokládá, že do výroby nového auta investuje v přepočtu přes osm miliard českých korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen

Volkswagen | Foto: autobytel.com

O novém voze se v Bratislavě spekuluje několik týdnů. Podle předpokladů půjde o model řady VW Up, což je malé auto se spotřebou kolem tří litrů na 100 kilometrů. Je vymyšlené speciálně pro jízdu po městě a jeho cenu experti odhadují pod 300.000 českých korun.

Vývoj rodinného volkswagenu ale zabere čas. "Nový model má samozřejmě určité nutné fáze, můžeme v zásadě hovořit o třech letech," řekl Českému rozhlasu minulý týden člen představenstva Volkswagenu Bohdan Wojnar.

Bratislavská továrna Volkswagen vyrábí drahé vozy, které nejdou v krizi na odbyt, a tak levnější rodinná auta mají továrnu zřejmě zachránit. Za investici se v březnu v sídle koncernu ve Wolfsburgu přimlouval i slovenský premiér Robert Fico. Slovenská vláda rovněž automobilce slíbila podporu pro investici.

Přečtěte si také:
Automobilka Volkswagen omezila výrobu škodovek v Bratislavě
Evropská komise stupňuje tlak na Německo kvůli zákonu o Volkswagenu
Spolkový sněm schválil zákon o Volkswagenu, který se nelíbí Evropské komisi
Boj o moc ve Volkswagenu se dramatizuje; šéf Porsche měl být odposloucháván
Volkswagen zvažuje výstavbu nové továrny ve Vrchlabí

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme