Rodina z Vítkova dostala věci z humanitární sbírky

Romská rodina, která při žhářském útoku ve Vítkově na Opavsku přišla o střechu nad hlavou a vybavení domácnosti, má zase nádobí, ložní prádlo, ručníky a další věci. V rámci humanitární sbírky jim dnes předměty předali zástupci občanského sdružení Vzájemné soužití.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyhořelý dům ve Vítkově

Vyhořelý dům ve Vítkově | Zdroj: ČTK

Jak upřesnil ředitel sdružení Kumar Vishwanathan, se získáním potřebných věcí tentokrát nebyly vůbec žádné potíže. Lidé se o osud rodiny zajímají a chtějí pomoci. "Lidé se semkli a neohlížejí se na to, jestli je to Rom. Volají z daleka a nabízejí pomoc. Jsem překvapen, jak pěkně se chovají," poznamenal.

Babička postižené rodiny měla největší radost z nádobí. "Je nás tady šest a já měla jen dva talíře, takže jsme museli jíst postupně. Za to nádobí jsem opravdu vděčná, že se můžeme společně najíst," říká.

Neznámí útočníci zapálili domek romské rodiny o minulém víkendu. Dvouletá holčička utrpěla popáleniny na 80 procentech těla a v ostravské fakultní nemocnici stále bojuje o život. S menšími zraněními vyvázli matka a její druh.

Lidé mohou rodině pomoci ve veřejné sbírce, kterou ve středu vyhlásila vítkovská radnice. Peníze mohou posílat na účet číslo 43-4619960257/0100.

O případu si můžete dále přečíst:
Policie: Žháři zaútočili na dům ve Vítkově třemi zápalnými předměty
Prezident otci popáleného děvčátka přerušil trest
Požár v domě romské rodiny ve Vítkově byl založen úmyslně
Dvouletá holčička je po útoku žhářů stále v kritickém stavu
Odstupující vláda má v plánu zabojovat proti extremismu
Při požáru domu se těžce popálila dvouletá dívka, policie nevylučuje útok žhářů

Ivan Sekanina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme