V Bělehradě byl zatčen podezřelý z vraždy chorvatského novináře

Srbská policie zatkla šéfa bělehradského podsvětí Sretana Jociče, přezdívaného Amsterdam. Je považován za organizátora vraždy majitele chorvatského týdeníku Nacional Iva Pukaniče. Na případu úzce spolupracují srbští a chorvatští policisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pouta (ilustrační foto)

pouta (ilustrační foto) | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Tři desítky maskovaných policistů se podílely na zatčení Sretana Jociče. Prohlídka jeho domu, který si pronajímá od manželky bývalého srbského prezidenta Slobodana Miloševiče, trvala několik hodin. Policisté Jociče zatím zadrželi maximálně na 48 hodin, během kterých se rozhodne o jeho obvinění.

Muže, kterému se v oblasti přezdívá kokainový král, podezřívají, že stojí i za dalšími vraždami. Případný soud by se zřejmě konal v Srbsku, protože tamní zákony brání tomu, aby jej úřady vydaly do zahraničí.

Vydavatele chorvatského týdeníku Nacional a šéfa jeho marketinkového oddělení usmrtila loni v říjnu bomba nastražená v automobilu. Atentátník odpálil nálož dálkovým ovládáním. Týdeník je známý po celém Chorvatsku ostrou kritiku jakýchkoli nešvarů.

K tématu si můžete také přečíst:
Pachatel atentátu na chorvatské novináře stále uniká
Chorvatská policie zřejmě vyřešila atentát na novináře, podrobnosti zatím tají
Chorvatská policie je prý blízko vyřešení atentátu na novináře v Záhřebu
Dva chorvatští novináři přišli o život při bombovém atentátu

Jaromír Janev, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme