Šéfka Exekutorské komory kritizuje sankční novelu

Exekutorům se nelíbí, jakým způsobem stát sankční novelou zasahuje do jejich pravomocí. V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu to dnes řekla prezidentka Exekutorské komory Jana Tvrdková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Tvrdková

Jana Tvrdková | Foto: Exekutorský úřad Praha 4

"Těch různých sankcí, které ta sankční novela obsahuje, je několik. To, co nám v podstatě nejvíc vadí, je asi to, že si ministerstvo na sebe bere právo jmenovat nové exekutory, respektive odnímá právo organizovat výběrové řízení Exekutorské komoře," řekla Radiožurnálu Jana Tvrdková.

Novelu schválila minulý týden sněmovna. Teď o ní bude jednat Senát.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Související příspěvky:
Stát bude mít více možností, jak postihnout exekutory
Chystaná novela exekučního řádu má výrazně ulevit soudům
Šéf justice: Novele exekučního řádu musí předcházet debata
Exekutory čekají přísnější kontroly

Martin Veselovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme