Rusko vypoví dva diplomaty NATO

Rusko ve středu hodlá vypovědět ze země dva představitele Severoatlantické aliance. S odvoláním na zdroje z ministerstva zahraničí o tom informuje ruská agentura Interfax. Moskva tak podle ní reaguje na vypovězení dvou ruských diplomatů z bruselské centrály NATO kvůli podezření ze špionáže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Moskvu budou podle agentury Interfax muset opustit dva kanadští diplomaté. O akreditaci s okamžitou platností přijde ředitelka informačního centra Severoatlantické aliance Isabelle Francoisová společně s jedním ze svých kolegů.

Interfax s odvoláním na zdroj z ruského ministerstva zahraničí uvádí, že jde o reakci na vypovězení dvou ruských diplomatů z Bruselu. To aliance odůvodnila spojitostí s případem odhalené ruské špionáže v Estonsku.

Od loňské války Ruska s Gruzií jde už o několikáté ochlazení ve vztazích Moskvy s NATO. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov ohlásil, že se na protest proti vyhoštění ruských diplomatů nezúčastní schůzky Rady NATO s Ruskem plánované na polovinu května.

Lenka Kabrhelová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme