Fischer: Schodek rozpočtu nesmí být vyšší než 150 mld.

Designovaný premiér Jan Fischer chce deficit státního rozpočtu na příští rok stlačit na 150 miliard korun. Prohlásil to v dnešních Dvaceti minutách Radiožurnálu. Podle Fischera by vyšší číslo přineslo České republice problémy v budoucnu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Fischer

Jan Fischer | Foto: Tomáš Adamec

"Příští rok se blížíme ke schodku, který cíluje někam téměř k pěti procentům deficitu na hrubém domácím produktu, mluvíme předběžně o 150 miliardách, což je veliké číslo. Nicméně ten návrh, a já se s tím ztotožňuji, tak jsme zatím o tom s panem Janotou hovořili, to je racionální východisko, protože jinak totiž hrozí, že budeme-li řekněme rozdavační na příští rok a popřejeme si ten schodek ještě vyšší, zaděláváme si tím nesmírné problémy do dalších let," řekl Fischer ve vysílání Radiožurnálu.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Související příspěvky:
Česko i celá Evropská unie letos zaznamenají hluboký hospodářský pokles
MF: Ekonomika letos oslabí o víc než dvě procenta, příští rok poroste
Těžké časy dopadly na automobilku Škoda Auto

Martin Veselovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme