Stoletá obyvatelka Berouna zná recept na dlouhověkost

Obyvatelka Berouna Růžena Holeová oslavila před několika dny úctyhodné sté narozeniny. Moravská rodačka žije v Berouně už 50 let a k vytoužené stovce ji proto přišli popřát nejen zástupci města, ale i naše redaktorka Lucie Zemanová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavy stých narozenin Růženy Holeové

Oslavy stých narozenin Růženy Holeové | Foto: Lucie Zemanová

Paní Růženě byste sto let rozhodně nehádali. Vitalita z ní přímo srší a ve svém věku bydlí stále sama, a to v bytě na berounském sídlišti, kde ji každý den navštěvuje její syn. To první, co mě tedy zajímalo, bylo, co mám dělat, abych se dožila tak vysokého věku. Odpověď zněla: málo jíst a hodně pracovat. To mě tedy paní Růžena nepotěšila. Zároveň ale přiznala, že vysokého věku se dožilo hned několik členů její rodiny. Ona sama má dva syny a tři vnoučata. Na své děti si prý rozhodně nemůže stěžovat, protože se o ní pečlivě starají.

A naříkat si paní Růžena nemohla ani na svého muže, i když to podle ní byla láska až na druhý pohled. Kromě vzpomínek mě zajímalo i to, co paní Růžena přes den dělá - dostaly jsme se až ke zprávám v televizi, které ji prý vůbec netěší. Nejvíc jí vadí, jak se dnes k sobě lidé chovají.

S Růženou Holeovou si přišla zavzpomínat i předsedkyně sboru za občanské záležitosti Emílie Kůsová, která tuto funkci vykonává 27 let a paní Růžena je za tu dobu třetí občankou, která se dožila vytoužené stovky. Podle všech gratulantů se dožije ještě několika let a my jí k nim přejeme hlavně hodně zdraví.

Lucie Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme