Verheugen předpovídá Unii drastický růst nezaměstnanosti

Mimořádný růst nezaměstnanosti předpovídá státům Evropské unie komisař pro průmysl Günter Verheugen. Německý politik se s tím svěřil deníku Neue Presse. Podle něj by se nicméně vlády neměly nechat zviklat k přijímání dalších podpůrných balíčků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nezaměstnanost

Nezaměstnanost

Katastrofické scénáře pro Německo mluví v příštím roce o 4,7 miliónu lidí bez práce. Na mimořádný nárůst nezaměstnanosti by se ale podle Verheugena měla připravit celá Evropská unie.

"Sedmadvacítka stále úplně přesně neví, kam ji současná krize zavede," dodává sociálně demokratický politik. Nemyslí si ovšem, že by se starý kontinent musel obávat sociálního neklidu, o kterém mluví například německý šéfodborář Michael Sommer. "Náš sociální systém tlak ustojí," tvrdí Verheugen.

Podle něj by státy měly počkat s vyhodnocením účinků přijatých mimořádných opatření a zatím nepřijímat další mnohamiliardové záchranné balíčky.

Přečtěte si také:
Nezaměstnanost v Česku je nejvyšší za poslední dva roky
EU nebude bojovat proti nezaměstnanosti budováním nových bariér
Evropa chce v současné krizi víc přispět nezaměstnaným, Německo je proti
Barroso očekává prudké zvýšení nezaměstnanosti v EU
Německo hlásí nejprudší nárůst nezaměstnanosti za poslední 4 roky

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme